Harapós kutya nyírása

Harapós kutya nyírása

A kutyakozmetikus munkája során számtalan mentalitású kis kedvenccel, kutyával találkozik. Ezek a kutyák nem csak megjelenésben – fajtájuk, méretük, koruk –, hanem habitusukban is egyediek, eltérnek egymástól. Mivel a szakember sok kutyával találkozik és dolgozik együtt, ezért munkája során kialakítja azokat a kompetenciákat, amikkel kapcsolódni tud a négylábú kliensekhez.

Mivel azonban nem egyforma mentalitású kutyusokról van szó, előfordulhat, hogy nem csak a barátságosabb kedvencekkel dolgozik együtt. Csakúgy, mint az ember, a kutyáknál is van félénkebb, valamint a félelemre agresszióval reagáló kutya. A félénkebb kedvencek esetén némiképp egyszerűbb dolga van a kozmetikusnak, hiszen simogatással, jutalomfalattal könnyen megkedvelteti magát, kialakítja a bizalmat. De mi a helyzet azokkal a kutyákkal, akik sokkal markánsabb fellépésűek, esetleg harapós kutyáról van szó? A kutyakozmetikus hogyan tud kezelni egy ilyen négylábú klienst, illetve a helyzetet? Különösen is, ha nyírásról van szó. A válasz a bizalom kialakításában rejlik. Vagyis a kozmetikus legjobb tudása és intuíciói alapján közelít a kevésbé simulékony és képlékeny kutyához. A cél az, hogy a kutya elfogadja a kozmetikust, engedje, hogy hozzá érjen, fontos az is, hogy megszaglászhassa, hiszen egy kutyánál ez elemi kérdés. A szakember hozzájárulhat jutalomfalattal is, azonban még nagyobb latba esik ilyen helyzetben az intuíció, az ösztön, hogy ráhangolódjon a kutyára. Amennyiben a négylábú kliens érzi ezt a rá való hangoltságot, könnyebben és rövid időn belül megnyílik, végül – bár az elején még kezdeti bizalmatlansággal – hagyja, hogy a kozmetikus megnyírja.

Ami még említésre méltó, hogy a kutyának azt is látnia kell az elején, hogy milyen a gazdája és a kutyakozmetikus közötti viszony. Amennyiben azt érzékelik, hogy együttműködőek a felek, valamint a gazda jól viszonyul a kozmetikushoz, így a szakembernek nyert ügye van, onnantól kezdve sokkal könnyebben kialakítható a bizalom. Innen pedig már jól kezelhető a kis kedvenc.

Kérjen ajánlatot, FOGLALJON IDŐPONTOT Schveiger Elvira kutyakozmetikusnál!