Kutyakozmetika felszerelés

Kutyakozmetika felszerelés

A kutyakozmetikus munkája során számos eljárást alkalmazhat, ez pedig megköveteli, hogy széles eszköz-palettával rendelkezzen. Hiszen például karomvágó ollóból sem mindegy, hogy milyen méretet alkalmaz. Ez sok mindentől függhet, például a kutya fajtájától, életkoráról. Ezért megfelelő szakértelemmel kell ezeket az eszközöket kiválasztani, majd ezt követően megfelelően alkalmazni.

A munkafolyamat során olyan eszközökre lehet szüksége a kozmetikusnak, mint például a már említett karomvágó olló vagy karomcsípő, továbbá szükséges lehet a kefe és fésű, amiből már egészen sokféle elérhető.

Fülszőrszedő csipeszre is szüksége van a szakembernek, hiszen a fül egy külön érzékeny terület, ahol csak a megfelelő eszközzel lehet hatékonyságot elérni. Másik szintén fontos, a szőrbontó kefe, ami az előzőekben említett egyszerű kefén túl azt is szolgálja, hogy az összegubancolódott szőrt képes kibogozni, valamint az aljszőrkefe is fontos lehet. Hasonló célokat szolgál a bontófésű is.

Az aljszőr szedés kapcsán említhető még a dupla soros gereblye, mellyel már komolyabb és hatékonyabb műveletek is végezhetőek a kutya szőrével.

A szőr vágásához korszerű állatszőrnyíró gépet használunk a hozzá való gépfejekkel a kívánt hosszúság elérése érdekében.

Ezeken túl sokféle samponnal találkozhatunk. Ez megint csak a kutya fajtájától, bőre érzékenységétől is függ. A kutyakozmetikusnak pontos rálátása van arra, hogy adott kedvencnek mi lehet a megfelelő sampon, ami nem okoz bőrirritációt, ugyanakkor segíti a bőr és a szőr regenerálódását is, tisztán tartja a kutyát.

További kellékek lehetnek például az asztal, aminek a magassága is fontos, hiszen ezen dolgozik a szakember. Végül pedig nem elhanyagolható, hogy a jó kozmetikus egy-két jutalomfalattal is rendelkezik, hiszen ezzel sokat el lehet érni egy-egy megszeppent vagy bizalmatlan kutyusnál.

Tekintse meg a kutyakozmetika szolgáltatásokat. Kérjen ajánlatot, FOGLALJON IDŐPONTOT Schveiger Elvira kutyakozmetikusnál!